Publikowanie i dezaktywowanie landinga

Zaktualizowano: 11 sierpnia, 2020 Autor: Avatar Justyna
share
Spis treści
share
Spis treści

Każdy landing page możesz opublikować z trzech poziomów:

Publikacja oznacza, że landing page jest opublikowany pod określonym adresem URL i może być zaindeksowany przez wyszukiwarki internetowe.

Dezaktywacja oznacza, że landing page nie jest opublikowany i nie będzie się wyświetlał online pod danym adresem URL.

Uwaga: Jeśli nie usuniesz tego adresu URL ręcznie z Google Search Console, Twój zaindeksowany wcześniej landing page nadal może się wyświetlać w wynikach wyszukiwania. Odpublikowanie landinga w platformie Landingi nie jest równoznaczne z jego wyindeksowaniem.

I. Publikacja z poziomu listy landingów:

1. Przejdź do zakładki Landingi i z listy wybierz landing page, który chcesz opublikować.

2. Kliknij w Więcej (1) i z rozwijanego menu wybierz Opcje publikacji (2).

publikacja_dezaktywacja_landinga_PL1

3. Pojawi się okno z informacją o stanie publikacji Twojego landinga. Klikając w suwak możesz kolejno opublikować (1) lub dezaktywować (2) wybrany landing.

publikacja_dezaktywacja_landinga_PL2
publikacja_deaktywacja_landinga_PL3

II. Publikacja z poziomu dashboarda:

1. Wejdź w Dashboard wybranego landinga.

2. W prawym górnym rogu kliknij Akcje, następnie z rozwijanego menu wybierz Opcje publikacji;

publikacja_landinga_PL3

III. Z poziomu edytora:

1. Przejdź do edycji wybranego landinga. Następnie, w prawym górnym rogu kliknij Publikuj.

publikacja_dezaktywacja_landinga_PL5

2. Landing page zostanie domyślnie opublikowany na domenie testowej. Pojawi się okno z informacją o rodzaju publikacji danego landinga i ewentualnymi wskazówkami dotyczącymi jej zmiany.

Jeśli chcesz dezaktywować landing, możesz to zrobić z poziomu listy landingów (I) lub dashboarda (II).

share

Czy ta instrukcja była pomocna?